HomeMain dishes <!--:en-->Potatoes moussaka<!--:--><!--:ro-->Musaca de cartofi<!--:--><!--:nl-->Aardappelen moussaka<!--:-->

Potatoes moussakaMusaca de cartofiAardappelen moussaka

Posted in : Main dishes on by : fleur Tags: , , ,

image_pdfimage_print

musaca cartofi

Potatoes moussaka

For 4-5 servings:

1.5 kg potatoes

For the filling:

2 packs tofu (about 700g )
2 onions, finely chopped
4 tablespoons mix seasoning
1 tablespoon dried thyme
2 teaspoons paprika powder
1 kg tomatoes / 800 g can diced tomatoes
5-6 cloves of garlic, finely chopped
1 tablespoons oil
salt and pepper

Drain tofu well. Crush it with a fork, add all the spices, the garlic, salt and pepper to taste and mix. Refrigerate for several hours.

Heat the oil in a saucepan and stir fry the onions for 2-3 minutes. Add the tomatoes. Cover and simmer till the sauce thicken, than add the tofu.
Peel the potatoes, cut them into 4-5 mm slices and cook. Let drain.

Put half the potatoes slices in an oven pan and cover with the tofu mix, spread evenly. Top the mix with the remaining potaoes slices.

Sprinkle some dried thyme and brush with a little oil / tomato sauce to prevent it from drying. Bake until the potatoes are browned (20-30 minutes).

Variation: instead of tofu you can use  soya granules. Instead of potato slices you can use mashed potatoes .musaca cartofi

Pentru 4-5 porții:

1,5 kg cartofi

Umplutura:

2 pachete tofu (aprox. 700g)
2 cepe
4 linguri condimente pentru tocătură
1 lingură cimbru uscat
2 lingurițe boia dulce
1 kg roșii / o conservă mare de roșii în bullion
5-6 căței de usturoi
1 lingură de ulei
sare, piper

Tofu scurge bine, se sfarmă cu ajutorul unei furculițe, se adaugă toate condimentele, usturoiul pisat,  sare și piper după gust. Se amestecă bine și se lasă la frigider timp de cateva ore pentru ca tofu sa preia aroma condimentelor.

Într-o cratiță se călește ceapa tăiată mărunt, timp de 2-3 minute, apoi se adaugă roșiile decojite si tăiate potrivit/conserva de roșii. Se lasă să scadă apoi se adaugă  toful.

Cartofii se curată, se taie felii de 4-5 mm și se fierb. Se scurg de apă.

Într-o tavă de cuptor, unsă cu puțin ulei, se întinde jumătate din cantitatea de cartofi. Se adaugă umplutura de tofu, se întinde uniform iar deasupra se completează cu restul  rondelelor de cartofi. Se presară puțin cimbru uscat și se ung cu puțin ulei/sos de roșii pentru a nu se usca. Se dau la cuptor pană cand cartofii se rumenesc (20-30 minute).

Variație  În loc de tofu se pot folosi granule de soia. In locul rondelelor de cartofi se poate folosi piure de cartofi.musaca cartofi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.